image0

Over mij

Ik ben Aletta Hof en ik heb twee kinderen, een dochter van 15 jaar en een zoon van 14 jaar. Ik woon samen met mijn vriend, hij heeft twee kinderen; een dochter van 7 jaar en een zoon van 4 jaar. Ik werk al 16 jaar voor mezelf als ambulant kapster. Ik vind het superleuk om met klanten om te gaan en om het uiterlijk van mijn klanten mooi te maken. Te kijken naar wat bij hun past. Je uiterlijk en innerlijk samen zijn superbelangrijk en gaan dan ook zeker samen. Hoe je je voelt straal je uit. 

Voeding heeft al heel lang mijn interesse. Ik heb zelf heel wat diëten geprobeerd en geworsteld met gewicht en sporten. Sommige diëten met effect, sommige zonder. Het belangrijkste wat ik hiervan geleerd heb is dat “ik moest stoppen met diëten, dieet denken.” Het betekent namelijk dat je het tijdelijk gaat doen. Zodra je je doel hebt behaald ga je terug naar “normaal”. Dit was ook het moment dat ik dacht, hier wil ik graag mensen mee helpen. Er zijn zo veel mensen die vastlopen in voeding, bewegen, stress, slapen en mindset. 6

BGN Gewichtsconsulent

Dit is waarom ik in 2018 ben begonnen met BGN-gewichtsconsulent, zeer intensief maar ook heel erg interessant. Dit was zeker de reden voor mij om mij hier verder in te gaan verdiepen. Na deze opleiding ben ik verder gegaan met Kind & Voeding. Dit is immers het begin hoe je in je jeugd leert omgaan met voeding en wat je verstaat onder gezond of normaal is heel erg belangrijk. Hoe je ontwikkelt heeft natuurlijk ook te maken met waar je je lichaam mee voedt, wanneer veel mensen alleen maar denken aan vullen van het lichaam en dit dan doorgeven aan hun kinderen.

Hierna ben ik me gaan verdiepen in Sport & Voeding. Dit ben ik momenteel nog aan het uitbreiden tot Sportvoedingadviseur PRO, voor de sportende mensen onder ons. Voeding speelt een grote rol met sport, wat kun je beter wel en niet eten. Waar kun je winst mee boeken? Dit geldt voor zowel sporten voor je plezier als sporten op hoog niveau.

Omdat ik graag mensen wil begeleiden en er veel onderdelen belangrijk zijn, volgde ik hierna Stress- en Slaapmanagement, Coachen & Gedragsverandering en Bewegen & Trainen. Nu ben ik gediplomeerd Leefstijlcoach/Vitaliteitscoach, waarmee ik graag mensen wil begeleiden tot een fit lichaam. Een tevreden gevoel over zichzelf, waarin balans, positieve mindset, gezond eten, leven en bewegen het belangrijkst zijn.

Zoals ik al vertelde heb ik zelf ook heel wat diëten geprobeerd. Het probleem met diëten is echter dat je het tijdelijk gaat doen. Wat betekent dat als je weer “normaal” gaat eten, je altijd weer aan zal komen. Het moet echt een blijvende verandering zijn van eetpatroon, maar ook van je leefstijl. Een leefstijl die bij jou past, wat je vol kan houden en wat zeer zeker niet als diëten voelt. Dan kom je in balans en kost het je geen moeite meer. Je kiest op zijn tijd voor wat lekkers, maar alleen wat je echt lekker vindt.

Hieronder voor en na foto’s van mijzelf. Op de voor foto was ik duidelijk nog niet in balans. Nu heb ik energie en een positieve mindset. Dit wil ik graag doorgeven, dit gun ik jou ook. Daarom wil ik je graag helpen ook jouw doelen te behalen.